Om Kim 2017-09-03T16:03:53+00:00

Kim Matthäi Leland, fotograf med base i Københavnsområdet

Stemning er et ord, jeg ofte hører, når jeg får feedback på mine billeder og videoer.

Uanset om det er et koncertbillede fra en sen, sløv, støvet nattetime på Roskilde Festival, et portræt af en erhvervsleder eller en reportage fra åbningen af en børnehave, så er stemningen den røde tråd i mit arbejde.

Jeg startede med koncert- og musikfotografi og vil nok altid hige efter at tage det perfekte koncertfoto. Det at fotografere musik er en helt særlig disciplin: Man har ofte kun et par numre til at få sine billeder. Man kan ikke instruere sine modeller – de gør præcis, som det passer dem uden at skænke fotografen en tanke.

Og lyset. Åh, det lys. Det er skarpt, kraftigt, svagt, farvet og skiftende – på samme tid. Netop derfor er koncertfoto den perfekte læremester. Hundredvis af koncerter har lært mig, hvordan jeg kan få de gode billeder med hjem, selv når lyset kommer fra stroboskop-blinkende grønne lasere.

Billeder med stemning.

Alt det, jeg har lært fra koncertfoto, sidder nu på rygraden og giver mig det bedste udgangspunkt for at fortælle historien visuelt, selv når brylluppet i landsbykirken kun er oplyst af stearinlys, eller når Brøndbys og FCKs fans har fyldt Telia Parken med røg.

Nok om mig – hvordan kan jeg hjælpe dig med flotte, professionelle billeder eller videoer?